Een nadere kennismaking

De organisatie achter de Sallandse Voetbaldagen bestaat al meer dan 10 jaar. De basis vormde de Voetbal2daagse in Heino. Hier komen jaarlijks ruim honderd kinderen uit de wijde omgeving voor twee dagen voetbalplezier op het plaatselijke sportpark! Uniek is echter de Sallandse Voetbaldagen in de zomervakantie dankzij een combinatie van factoren. In Heino is met Summercamp Heino het grootste vakantiepark voor groepen van Nederland te vinden. Bovendien hebben zij een eigen outdoorterrein waar wij gebruik van kunnen maken. Het nabijgelegen voetbalveld maakt dat dit de perfecte locatie is voor het houden van unieke voetbaldagen!

Aan de faciliteiten ligt het dus niet, maar zonder een team van goed opgeleide trainers en begeleiders alsmede een goede visie zijn we nergens! Graag vertellen wij hier meer over in een beknopt overzicht en leggen wij uit waarom wij volgens ons het tofste voetbalkamp van Nederland zijn!    

Meer dan voetbal alleen

Het is een bekende uitspraak, maar tevens ook de reden dat de Sallandse Voetbaldagen zijn opgericht. Eelko Strijtveen en Jordy Boerdijk zagen om zich heen steeds meer voetbalkampen puur gericht op voetbaltrainingen. Vanuit hun jarenlange ervaring als voetbaltrainer, maar ook in het onderwijs en als outdoor instructeurs waren zij echter van mening dat veelzijdig bewegen en op andere manieren plezier maken ook belangrijk is en bijdraagt aan het worden van een betere voetballer. Zo zijn de Sallandse Voetbaldagen geboren!

Dit is wat wij doen

Wij zijn dé aanbieder op het gebied van een gecombineerd voetbal- en outdoorkamp. Voetbal voert natuurlijk altijd de boventoon en wij dagen deelnemers dan ook uit zichzelf te verbeteren tijdens onze vernieuwende voetbaltrainingen. Bij de outdoor activiteiten stimuleren wij ze hun grenzen op te zoeken. Bij de activiteiten differentiëren wij in ons aanbod om zo voor iedereen uitdaging op zijn of haar eigen niveau te bieden.

Bewegen, plezier en beleving

Ons doel is heel simpel: iedereen op zijn eigen niveau tot recht laten komen tijdens de unieke Sallandse Voetbaldagen. Alle trainers zullen de deelnemers daarbij helpen met oog voor het individu. De meeste deelnemers vinden de uitdaging op voetbal- en beweegvlak, een enkeling ook sociaal-emotioneel. Met het hanteren van normale normen en waarden komt iedereen tot zijn recht en dit zorgt ervoor dat deelnemers en begeleiders op een normale en prettige manier met elkaar om kunnen gaan.

Trainers en begeleiders

De trainers en begeleiders van de Sallandse Voetbaldagen hebben allemaal een relevante achtergrond op het gebied van onderwijs, bewegen en sport- en spel. We hebben onder andere trainers met een achtergrond in het (speciaal) onderwijs en cluster 4 agressie- en gedragsproblematieken. Daardoor zijn wij in staat een veilig klimaat te bieden voor kinderen met verschillende achtergronden. Het belangrijkste is echter dat alle trainers teamgericht zijn en de deelnemers fantastische dagen willen bieden!